~ Digitalni ljubimac za sve uzraste

Neobični, slatki, čupavi, šareni. Stvoreni su sa strane domišljatih kreatora diljem svijeta da bi svojim slatkim izgledom pridobili našu pažnju i na taj način postali dio naših svakidašnjih obaveza. Zvuči ludo, ali s mojih 8 godina života itekako sam bila odgovorna prema svom prvom digitalnom ljubimcu, ali onom japanskom. Bio je to svima poznat - Tamagotchi. Sjećam se svađe u kući kad je to malo japansko ''smeće'' postalo hit. Vrijedilo je za njega izdvojiti tih 150 kn jer su ga svi mogući imali, pa ja nisam mogla biti iznimka, naravno.


-Akihiro Yokoi idejni je začetnik tog malog plastičnog čuda koje ima čak i životni vijek; jede, spava, obavlja nužde, zove kad mu treba pažnja. Prvi Tamagotchi uređaj nastao je 1996.godine u Japanu, a u sljedećih nekoliko godina prodan je u čak deset milijuna primjeraka. Samo ime dobio je po jajetu, na što i podsjeća svojim izgledom. Ovaj japanski virtualni ljubimac zahtjevao je danonoćnu pažnju diljem svijeta tijekom devedesetih godina, a prije nekoliko dana dobio je svog modernog nasljednika.
Japanski proizvođač obavjestio je kako je Tamagotchi ponovno živ, te je na europsko tržište lansirao novu verziju koju je nazvao Tamagotchi friends. Osim što će vlasnici itekako investirati na ovoj ''igrački'', obećaju kako će ju malo i unaprijediti. Tako će nova verzija virtualnog Tamagotchija sada imati opciju razmjene kratkih poruka sa drugim uređajem, te će moći stvarati prijateljstva. Cijena takve nove verzije predviđa se na 150 kn, a u Hrvatsku bi mogao stići kroz nekoliko mjeseci. 

Primjedbe

Popularni postovi