~ Zvijezde koje nikada neće biti zaboravljene

Dragi bloggeri, ovo je moj prvi post, a kao što sam naslov bloga govori, pisat ću o klasici, o zvijezdama prošlog vremena koje su i nakon svoje smrti ostale najsjajnije zvijezde Hollywooda. Inspirirana nekim naslovima u medijima, koji nam itekako plijene pozornost, osvrćući nas na poznate zvijezde današnjice, sjetila sam se nekih umjetnika koji će vjerojatno biti zapamćeni za cijelu vječnost, kako za medije, tako i za čovječanstvo. Osobno nisam bila rođena u vrijeme dok su zvijezde o kojima ću pisati bile na vrhuncu svoje slave, ali unatoč tome, njihova diskografija, brojni snimljeni filmovi, te knjige posvećene njima, bili su dobar način da me odvedu u ''njihovo'' vrijeme, te da mi daju inspiraciju za pisanje ovog bloga.


~ Marilyn Monroe 


- Norma Jean Baker ili svima poznata diva pod umjetničkim imenom Marilyn Monroe, po mišljenju mnogih, jedna je od najljepših žena dvadesetog stoljeća. Bez obzira na njeno veoma teško djetinjstvo, ipak je uspjela u svojoj želji da postane glumica i tako potpisala svoj prvi ugovor za filmsku kompaniju "Fox". 
Osim u glumačkoj karijeri, jednako se uzdigla i u pjevačkoj i to potpisivanjem još jednog ugovora, ali ovaj put sa tvrtkom "Columbia Pictures". U početku je bila dosta nezadovoljna filmskim ulogama koje su joj bile dodijeljene, pa je odlučila otići učiti glumu u "Actor's studio" u New York-u. Filmovi koji su je posebno proslavili i proglasili glumicom A-liste bili su ''Muškarci više vole plavuše'' i ''Kako se udati za milijunaša''. Mnogi mediji u to vrijeme pisali su o njenim brojnim udajama, o njenom lošem ponašanju i o brojnim pobačajima. Možda je upravo taj pritisak javnosti bio razlog njenog okončavanja vlastitog života prevelikom količinom barbiturata pomješanog s viskijem, pa je u noći s 4. na 5. kolovoza 1962. godine, ova diva zauvijek napustila svijet. Svijet je zadivila njena izjava: ''Hollywood je mjesto gdje će vam platiti 1000 dolara za poljubac i 50 centa za vašu dušu''- Za tu izjavu ovoj divi je Hollywood darovao ono što je zaista zaslužila - vječnost. 




~ Elvis Presley


Elvis Araon Presley rođen je 8. siječnja 1935. godine u malenom gradu Tupelo, savezne države Mississippi. Zanimljivo je to što je on kao i  većina poznatih zvijezda tog vremena imao teško djetinjstvo. Hm, dali je stvarno upornost uvjetovala njihovom uspjehu?! 
- Elvis ili tzv. kralj rock'n'rolla i do danas je uspio sačuvati svoj nadimak, jer mu tu titulu još uvijek nitko nije uspio oduzeti. Ovog kralja rock glazbe svi poznaju po hitovima poput ''Suspicious minds'' ili Jailhouse rock''. Osim te dvije pjesme, naravno da ih ima još mnogo koje su zaokupirale ljubitelje rock glazbe. Naprimjer, oni koji su imali ljubavni brodolom, tugu će topiti u pjesmi ''Always on my mind'', a muškarci koji će možda htjeti očarati neku ženu, rado će joj uputiti link s pjesmom ''Pretty woman''. Svjetsku slavu ovaj čovjek nije dugo čekao. Ostavio je veliki trag u glazbenoj rock produkciji, jer je oduvijek imao nastupe uživo koji su bili priča za sebe. Hitovi poput ''That's all right mama'' ili ''Heartbreak hotel'' obilježili su njegovu karijeru početkom 50-tih. Osim glazbene ostvario je i veoma uspješnu glumačku karijeru, te je glumio u čak 33 filma. Njegov najpoznatiji film bio je ''Voli me nježno'' koji je prvi put na filmskom platnu bio prikazan 1956. godine. Fatalan frajer Presley ženio se samo jedanput. Oženio je djevojku koju je upoznao dok je služio vojsku u Njemačkoj, pod imenom Priscilla. S njom je dobio i kćer, danas poznatu Lisu Marie Presley. S obzirom da je bio fatalan, svoju suprugu je varao na svakom koraku. Možda to zvuči malo prtejerano, ali joj zaista nikada nije bio vjeran. Varao ju je sa više ili manje poznatim djevojkama, od kojih su i Anita Wood i Ane Margaret. No, kad je Presley saznao da je i Priscilla učinila isto, kao i svaki tipičan muškarac nije ga bilo briga za svoje predhodne učinke, već je pobjesnio na nju. Što je logično, dogodio se razvod nakon 13 godina braka. Svoj posljednji koncert Elvis je održao u Indianapolisu 1977. godine, a umro je od zatajenja srca.  


~ Audrey Hepburn


Dragi bloggeri, ako je itko od vas gledao najbolji film na svijetu ''Breakfast at Tiffany's'' iz 1961. godine, sigurno se sjeća ove šašave, drage, plemenite i šarmantne glumice. Naime radi se o Audrey Hepburn, nagrađenoj oskarovki, poznatoj humanitarki i veoma uspješnoj manekenki. 
Rodila se 4. svibnja 1929. godine u Bruxellesu pod imenom Audrey Kathleen Ruston. U Londonu se proslavila kao model, te je počela raditi kao glumica. Titulu najbolje glumice svog vremena donijela joj je uloga u filmu ''Praznik u Rimu'' za kojeg je nagrađena i Oscarom. Ostala je zapamćena po svom aktivnom zalaganju za Unicef. Umrla je od rijetke vrste raka slijepog crijeva 20.siječnja 1993. godine.
Svijet je oduvijek fasciniralo kako su dive 20. stoljeća izgledale ovako preksrasno i bez photoshopa i ostalih pomagala. Za vrijeme svog postojanja, vjerojatno su bile uzor svim ženama i djevojkama koje su imale stila i do tada pratile modne trendove. Bez obzira na razvijenost istog u današnjem vremenu, Audrey je ostala uzor i ikona stila. U II. sezonI serije ''Tračerica'' se dalo dosta primjetiti da je Hepburn uzor i jednoj od glavne skupine glumaca istoimene serije. Tako mlada Blair često sanja kako gleda nakit ispred Tiffany-a, kako traži izgubljenu mačku (scena iz filma ''Breakfast at Tiffany's) i kako se jednostavno osvrće često na stil ove dive. A ono što je izuzetno zanimljivo je upravo to što je ta glumica i u 60.-im godinama izgledala i bolje nego neke današnje tzv. ljepotice. Ova diva postala je zajedno s Marilyn  ikona stila i ljepote, baš kao i Elvis Presley nezamljenjivi kralj rock glazbe.








Primjedbe

Popularni postovi